Tengerparti túra Kentben
2020. június 23. írta: Magyarul Utazó

Tengerparti túra Kentben

Hatalmas gyümölcsösei és komlóültetvényei miatt Kentre gyakran hivatkoznak „Anglia kertjekét”. Az ország dél-keleti sarkában fekvő megyében fontos szerepe van a mezőgazdaság mellett a turizmusnak is; a világörökség részét képező épületek mellett sok látogatót vonzanak a környék festői tengerpartjai is.  

Az elmúlt hetekben Angliában is enyhíteni kezdtek a járvány miatt bevezetett korlátozásokon, így ma már nyitva van a legtöbb bolt és szervezhetünk egynapos kirándulásokat is. Hatalmas szabadságot ez az intézkedés sem ad, hiszen a tömegközlekedés használatát továbbra sem javasolják, csak saját autóval vagy biciklivel indulhatunk útnak, éjszakára pedig haza kell térnünk (sok más opció nincs is, hiszen a szálláshelyeknek továbbra is zárva kell tartaniuk). Három hónap után azonban végre elhagyhattam a várost és Kent idilli tengerpartjain pihenhettem ki a bezártság fáradalmait. Egynapos autós túránk során három helyszínt fedeztünk fel: Broadstairs városát, a közeli Botany Bay nevű partszakaszt és a Reculver Country Parkot.

CHARLES DICKENS KEDVENC NYARALÓHELYE: BROADSTAIRS

Az egykori halászfalu mára igazi üdülővárossá vált. Homokos tengerpartjai, hangulatos éttermei és kávézói évről évre turisták ezreit vonzzák ide. Charles Dickens is egyik kedvenc városaként emlegette Broadstairst, ahol egyik leghíresebb regénye, a David Copperfield is született. A település büszke is az íróra: utcát és iskolát is neveztek el róla és egy Dickens múzeumot is működtetnek.

img_3593.jpg

Bár látogatásunk során szinte minden zárva volt, a központi Viking Bay így is megtelt sütkérező és a tengerben úszó helyiekkel és turistákkal. Először a sziklafal tetején húzódó sétányról csodáltuk meg az öblöt, majd lesétáltunk a partra vezető kőlépcsőn és a színes faházak mellett elhaladva élveztük a nyári napfényt és a sós levegőt.

img_3597.jpg

 A FESTŐI BOTANY BAY

Broadstairs közigazgatási határán belül található Botany Bay a város szélén fekszik, közel egy órányi sétára a központtól. A partszakasz autóval is megközelíthető, jó időben azonban vadászni kell a parkolóhelyekre. Nevét állítólag onnan kapta, hogy számos csempészt hurcoltak el innen az ausztriáliai Botany Baybe, ahol azután a börtönéveiket töltötték.

img_3728.jpg

A csendes lakóövezet határában fekvő homokos parton csak apály idején fürdőzhetünk, dagálykor ugyanis szinte teljesen víz alá kerül. A meseszép fehér sziklák miatt azonban bármikor érdemes ide látogatni. Nem véletlenül ez Anglia egyik legtöbbet fotózott tengerpartja.
img_3741.jpg

 KÖZÉPKORI ROMOK NYOMÁBAN RECULVERNÉL

A 26 hektáros természetvédelmi területen számos különleges növény- és állatfaj él, de tengerparti sziklái és történelmi emlékei miatt is érdemes felkeresni. A környék látképét a St Mary's romtemplom ikertornyai uralják, melyek tájékozódási pontként is szolgálnak az Északi-tengeren közlekedő hajóknak. A partmenti dombon egykor római erődítmény, később pedig kolostor is állt. Az ikertornyokat a 12. században építették, amikor a templom Reculver falu plébániájaként működött.

img_3763.jpg

A romtemplom, ahogy a park egész területe, ingyenesen megtekinthető, a tornyok lábánál akár még piknikezni is lehet (mi is ezt tettük). A tengerpart itt is alkalmas strandolásra, bár a fenti két helyszínnel ellentétben itt sajnos kavicsos talajra kell teríteni a törölközőnket. A látványra azonban nem lehet panasz, különösen szép például a templom alatt húzódó eldugott partszakasz.

img_3744.jpg 

További utazós tartalmakért kövess Instagramon és Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarulutazom.blog.hu/api/trackback/id/tr315911636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása